Behandelingen
BEHANDELINGEN

Fysiotherapie

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de bewegingsspecialist. Dat wil zeggen hij of zij richt zich op het functioneren van mensen in hun dagelijks leven.
www.fysiotherapieoudewal.com

Manuele therapie

De manueel therapeut staat erom bekend gespecialiseerd te zijn om manipulaties en specifieke mobiliserende technieken uit te voeren met gewrichten.al.com

Oedeemtherapie

De oedeemtherapeut houdt zich bezig met de behandeling van patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale vochtophoping van vocht in het lichaam.
www.fysiotherapie.com
www.fysiotherapie.com

Kinderfysiotherapie

Meestal gaat de ontwikkeling van bewegen en zintuigen goed en bijna ongemerkt. Iedereen heeft in zijn kinderjaren leren bewegen; kinderen spelen veel en oefenen zo hun zintuigen en motoriek. Maar bij sommige kinderen duurt dat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Daar kan de kinderfysiotherapeut uw kind bij helpen.

Dry needling

Dry needling is een techniek van de fysiotherapeut waarbij de spier wordt aangeprikt met een droge (dry) accupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier aangebracht. Dry needling werkt op specifieke punten in de spier, de zogenaamde triggerpoints.
www.fysiotherapie.com

Claudicatio (Zorgnet)

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten etalagebenen (claudicatio intermittens) kunnen ondervinden.
Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan.

Neurorevalidatie

De gevolgen van een CVA (beroerte) of ander niet aangeboren hersenletsel (bijvoorbeeld bij Parkinson, MS, ALS, hersentrauma na een ongeval) kan het dagelijkse leven van patiënten en de partners ernstig beïnvloeden. Door het letsel is het denken en doen verstoord. Dit kan tot gevolg hebben dat een patiënt minder goed kan functioneren in zijn dagelijks leven waardoor de kwaliteit van leven vermindert. Neurorevalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na een CVA of andere hersenaandoening.

Zwangerfit®

ZwangerFit ® is een actieve zwangerschapscursus gecombineerd met theorielessen waarbij er gericht wordt gewerkt aan de conditie en het verstevigen van de spieren rond het bekken.
www.fysiotherapie.com
www.fysiotherapie.com
www.fysiotherapie.com
www.fysiotherapie.com

Trainingsbegeleiding

Sporten onder begeleiding fysiotherapeut

Heeft u gezondheidsklachten en wilt u uw conditie verbeteren, afvallen of spieren versterken? U kunt hiervoor bij ons terecht.
www.fysiotherapie.com
www.fysiotherapie.com

Beweegprogramma

Fysiotherapie Oude Wal biedt beweegprogramma’s waarin 2 x per week, onder begeleiding van een fysiotherapeut, 3 maanden lang bewogen gaat worden. Een beweegprogramma kan ingezet worden bij COPD, diabetes, overgewicht, hartfalen, reuma, fybromyalgie en artrose.